2610 433 6268.00 π.μ - 9.00 μ.μ
Αγίας Σοφίας και Δοϊράνης 11Πάτρα, Τ.Κ. 26441

Αθηνά Test

Το Αθηνά Τεστ κατασκευάστηκε με σκοπό την χρήση από μία ευρεία γκάμα ειδικών που ασχολούνται με την εκπαίδευση, όπως εκπαιδευτικούς, σχολικούς ψυχολόγους, κλινικούς ψυχολόγους, λογοθεραπευτές και παιδοψυχίατρους.

Σκοπό αυτού του διαγνωστικού εργαλείου είναι η διαμόρφωση μίας οργανωμένης και αναλυτικής εικόνας του επιπέδου και του ρυθμού ανάπτυξης σε σημαντικούς τομείς κρίσιμους για την μαθησιακή τους ανάπτυξη κατά την σχολική τους εμπειρία.

Το Αθηνά Τεστ εξετάζει 5 σημαντικούς τομείς ανάπτυξης: την νοητική ικανότητα, την μνήμη ακολουθιών, την ολοκλήρωση ελλιπών παραστάσεων, την γραφο-φωνολογική ενημερότητα και την νευρο-ψυχολογική ωριμότητα.

Μέσα σε αυτούς του τομείς διακρίνεται μία δέσμη επιμέρους διαγνωστικών δοκιμασίων, συγκεκριμένα, 14 κύριες και 1 συμπληρωματική οι οποίες αξιολογούν ένα ευρύτατο φάσμα νοητικών, αντιληπτικών, ψυχογλωσσικών και κινητικών διεργασιών.

Με την βοήθεια του Αθηνά Τεστ, ο ειδικός έχει την δυνατότητα να κάνει διαφορική – αναλυτική αξιολόγηση την ανάπτυξης του παιδιού, να εντοπίσει περιοχές στην ανάπτυξη του παιδιού οι οποίες παρουσιάζουν ελλείματα και χρήζουν περαιτέρω παρέμβασης και να δημιουργήσει εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο, κατάλληλο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Το Αθηνά Τεστ κατασκευάστηκε στο Ψυχομετρικό Εργαστήριο του Τομέα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πηγή: pi-schools.gr

Κλείστε ραντεβού στο 2610 433 626
Επικοινωνήστε τώρα
Μάθετε τα τελευταία νέα μας

Δημήτρης Τριαδάς

Ο Δημήτρης Τριαδάς είναι ένας πιστοποιημένος λογοθεραπευτής κάτοχος master στην ανθρώπινη επικοινωνία με πολυετή εμπειρία.

Ωράρια Κέντρου

Δευ - Παρ: 8.00 π.μ - 9.00 μ.μΣάββατο: 10.00 π.μ - 3.00 μ.μΚυριακή: Κλειστά

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2610 433 626Αγίας Σοφίας και Δοϊράνης 11 Πάτρα, Τ.Κ. 26441Οδηγίες Βρείτε μας στα social