2610 433 6268.00 π.μ - 9.00 μ.μ
Αγίας Σοφίας και Δοϊράνης 11Πάτρα, Τ.Κ. 26441

Α-τεστ

 

Το Α-τεστ είναι ένα τεστ γρήγορο, εύκολο και ευχάριστο στην χρήση του. Είναι ένα προληπτικό ανιχνευτικό τεστ για την Σχολική ετοιμότητα και εφαρμόζεται σε παιδιά ηλικίας 5 με 6 χρονών. Σκοπός του τεστ είναι να μας βοηθήσει να κρίνουμε κατά πόσο το παιδί είναι έτοιμο και ικανό να κάνει τα πρώτα βήματα του στην είσοδό του στο δημοτικό σχολείο και στον κόσμο της σχολικής εκπαίδευσης. Το Α- Τεστ έχει σταθμιστεί σε μεγάλο πληθυσμό και γίνεται με αντικειμενικό τρόπο κατά την εφαρμογή του οπότε τα αποτελέσματά του είναι πολύ σημαντικά και αξιόπιστα. Μάλιστα είναι ευρέως αναγνωρισμένο από την πανεπιστημιακή κοινότητα, το υπουργείο παιδείας και το υπουργείο υγείας.

Όμως η εφαρμογή του δεν έχει διαγνωστικό αλλά ανιχνευτικό χαρακτήρα. Αποτελεί ένα εξαιρετικό βοήθημα για τους εκπαιδευτικούς και τους επαγγελματίες υγείας οι οποίοι με περισσότερη πλέον σιγουριά και αυτοπεποίθηση μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημα που θέτουν όλοι μας.

«Είναι το παιδί έτοιμο να φοιτήσει στο σχολείο;»

Με την χορήγηση του Α-Τεστ δίνεται έτσι η δυνατότητα του προληπτικού ελέγχου. Με την ολοκλήρωση του τεστ μπορούμε να ανιχνεύσουμε πιθανές δυσκολίες στην ανάπτυξη του παιδιού, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ομαλή φοίτηση στην Α δημοτικού. Ανίχνευση δυσκολιών σε κάποιους από τους τομείς που εξετάζει το Α-Τεστ μπορεί να σημαίνει δυσκολία στην επάρκεια της μαθησιακής ικανότητας.

Μη επιτυχής ολοκλήρωση της δοκιμασίας του Α-Τεστ σημαίνει ότι το παιδί πρέπει να παραπεμφθεί περαιτέρω για πιο λεπτομερή αναπτυξιακό έλεγχο. Μια τέτοια πορεία δεν είναι σε καμια περιπτωση αποθαρρυντική, γιατί δίνει την δυνατότητα στους γονείς να δράσουν έγκαιρα και στους ειδικούς να βρουν την κατάλληλη θεραπευτική παρέμβαση, ακόμη και πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Η μαθησιακή ικανότητα δεν είναι μία απλή διαδικασία αλλά μία πολυσύνθετη λειτουργία.»

Για αυτό τον λόγο το τεστ περιλαμβάνει επιμέρους κλίμακες που εξετάζουν διαφορετικούς τομείς ο καθένας.

 

Τι ελέγχει το Α-Τεστ;

  1. Εκτιμάει τη σχολική Ετοιμότητα η οποία περιλαμβάνει 8 επιμέρους κλίμακες. Συγκεκριμένα; α)  4 Λεκτικές κλίμακες που αξιολογούν κατά κύριο λόγο την ικανότητα του παιδιού να χειρισθεί τον λόγο και τις λέξεις και  β) 4 πρακτικές κλίμακες οι οποίες αξιολογούν τι μπορεί να κάνει το παιδί με τα χέρια του (φυλλάδιο εξέτασης Α-Τεστ).

 

  1. Εκτιμάει την Υπερκινητικότητα και την Ελλειμματική Προσοχή βάσει κριτηρίων σχετικών με την διάγνωση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) (αντίστοιχη φόρμα καταγραφής).

 

  1. Εκτιμάει της συμπεριφορά του νηπίου κατά την πραγματοποίηση της εξέτασης. Η εκτίμηση αυτή γίνεται με γνώμονα την ικανότητα του παιδιού να μπορεί να ανταπεξέρχεται με επιτυχία στις καθημερινές απαιτήσεις στο σχολικό περιβάλλον. Η Συμπλήρωση και καταγραφή αυτών των πληροφοριών γίνεται σε αντίστοιχη φόρμα εξέτασης. Οι πληροφορίες αυτές θα μας δώσουν συνολικά μία καλύτερη εικόνα για το παιδί κατά πόσο είναι έτοιμο να κάνει με επιτυχία το επόμενο βήμα στην σχολική εκπαιδευτική διαδικασία.
Κλείστε ραντεβού στο 2610 433 626
Επικοινωνήστε τώρα
Μάθετε τα τελευταία νέα μας

Δημήτρης Τριαδάς

Ο Δημήτρης Τριαδάς είναι ένας πιστοποιημένος λογοθεραπευτής κάτοχος master στην ανθρώπινη επικοινωνία με πολυετή εμπειρία.

Ωράρια Κέντρου

Δευ - Παρ: 8.00 π.μ - 9.00 μ.μΣάββατο: 10.00 π.μ - 3.00 μ.μΚυριακή: Κλειστά

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2610 433 626Αγίας Σοφίας και Δοϊράνης 11 Πάτρα, Τ.Κ. 26441Οδηγίες Βρείτε μας στα social