2610 433 6268.00 π.μ - 9.00 μ.μ
Αγίας Σοφίας και Δοϊράνης 11Πάτρα, Τ.Κ. 26441

Πρόγραμμα Cygnet

Αγαπητοί γονείς και φροντιστές αναγνωρίζοντας ότι η ανατροφή ενός παιδιού στο Φάσμα του Αυτισμού εμφανίζει ποικίλες δυσκολίες, προκλήσεις και άγχος και κατανοώντας την ανάγκη για συνεχή ενημερωση και εκπαίδευση, το δομημένο πρόγραμμα Cygnet έρχεται να συμπληρώσει αυτό το κενό.

Δίνει την ευκαιρία στους γονείς και τους φροντιστές των ατόμων με αυτισμό στην ηλικιακή ομάδα 7-18 χρονών, καθώς και σε γονείς που πρόσφατα πήραν διάγνωση για το παιδί τους, να ενημερωθούν και να κατανοήσουν καλύτερα το Αυτιστικό Φάσμα.

Οι ομαδικές συνεδρίες που οργανώνονται μέσα από το πρόγραμμα Cygnet, δίνουν την δυνατότητα σε αυτούς που συμμετέχουν, να ενημερωθούν και να κατανοήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με Αυτισμό και να εκπαιδευτούν στην καλύτερη διαχείριση των δυσκολιών αυτών.

Οι ομάδες αυτές λειτουργούν ταυτόχρονα ως «τόπος συνάντησης» γονέων, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τόσο των παιδιών τους όσο και της δικής τους. Σκοπός της διαδικασίας του προγράμματος Cygnet είναι η ανάπτυξη ενός αμοιβαίου υποστηρικτικού προγράμματος, όπου κανείς δεν κρίνεται και όλοι συμμετέχουν με κοινή διάθεση, ενδιαφέρον και αγάπη για τους δικούς μας ανθρώπους. Κοινός σκοπό αυτών των ομάδων είναι η απόκτηση πολύτιμων πληροφοριών σχετικά με τον Αυτισμό.

Το βασικό πρόγραμμα Cygnet είναι χωρισμένο σε έξι συναντήσεις, διάρκειας δυόμιση έως τριών ωρών η κάθε μία και μια πιθανή μετέπειτα συνεδρία παρακολούθησης (follow-up).

Περιεχόμενο Προγράμματος Cygnet

Οι συναντήσεις και οι θεματικές της ομάδας Cygnet:

  • Συνάντηση 1: Τι είναι οι Καταστάσεις Αυτιστικού φάσματος.
  • Συνάντηση 2: Επικοινωνία.
  • Συνάντηση 3: Αισθητηριακά Θέματα.
  • Συνάντηση 4: Κατανόηση συμπεριφοράς.
  • Συνάντηση 5: Διαχείριση συμπεριφοράς.
  • Συνάντηση 6: Επιλογή αποφασισμένη από γονείς/φροντιστές.

Συνάντηση παρακολούθησης – τρεις μήνες μετά τη Συνάντηση 6

 

 

Κλείστε ραντεβού στο 2610 433 626
Επικοινωνήστε τώρα
Μάθετε τα τελευταία νέα μας

Δημήτρης Τριαδάς

Ο Δημήτρης Τριαδάς είναι ένας πιστοποιημένος λογοθεραπευτής κάτοχος master στην ανθρώπινη επικοινωνία με πολυετή εμπειρία.

Ωράρια Κέντρου

Δευ - Παρ: 8.00 π.μ - 9.00 μ.μΣάββατο: 10.00 π.μ - 3.00 μ.μΚυριακή: Κλειστά

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2610 433 626Αγίας Σοφίας και Δοϊράνης 11 Πάτρα, Τ.Κ. 26441Οδηγίες Βρείτε μας στα social