2610 433 6268.00 π.μ - 9.00 μ.μ
Αγίας Σοφίας και Δοϊράνης 11Πάτρα, Τ.Κ. 26441

Κοινωνικές Ιστορίες – Social Stories

Πρόκειται για μικρής σε έκταση δομημένες ιστορίες οι οποίες είναι διατυπωμένες με απλό και ακριβή τρόπο και περιγράφουν αντικειμενικά καταστάσεις, ικανότητες, ιδέες, επιτεύγματα ενός ατόμου ή παράγοντες περιβάλλοντος μέσα στο οποίο αλληλοεπιδρούν. Είναι ιστορίες ειδικά διατυπωμένες με τέτοια μορφή και στυλ κάνοντας χρήση θετικής γλώσσας μέσα από τις περιγραφές. 

 

 

Το χρήσιμο αυτό εκπαιδευτικό εργαλείο έχει ως σκοπό να δώσει την δυνατότητα σε παιδιά με Αυτισμό να κατανοήσουν ή να διδαχθούν κοινωνικές καταστάσεις και δεξιότητες που οι περισσότεροι από μας θα θεωρούσαν ως αυτονόητες. Οι ιστορίες αυτές μπορούν να δώσουν την ευκαιρία σε παιδιά με ΔΑΦ (Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος) να βιώσουν μία εκπαιδευτική διαδικασία η οποία είναι περιγραφική, έχει νόημα και είναι κοινωνικά και συναισθηματικά ασφαλής με απώτερο σκοπό να δουν και να μάθουν τον κόσμο που τους περιβάλλει. 

 

 

Οι κοινωνικές ιστορίες ενισχύουν τις συμπεριφορές – ρουτίνα, προάγουν την εκμάθησής τους και αναπτύσσουν την δεξιότητα του παιδιού έτσι ώστε να μπορεί προβλέψει καταστάσεις και να ακολουθήσει κανόνες. Βελτιώνει επίσης την ικανότητα του παιδιού με ΔΑΦ στην μείωση ή ακόμη και εγκατάλειψη αρνητικών συμπεριφορών και δίνει την δυνατότητα να χειρίζεται καλύτερα φοβικές καταστάσεις σε πλαίσια τα οποία πριν δημιουργούσαν έντονο στρες.

Πηγή: carolgraysocialstories

 

 

Κλείστε ραντεβού στο 2610 433 626
Επικοινωνήστε τώρα
Μάθετε τα τελευταία νέα μας

Δημήτρης Τριαδάς

Ο Δημήτρης Τριαδάς είναι ένας πιστοποιημένος λογοθεραπευτής κάτοχος master στην ανθρώπινη επικοινωνία με πολυετή εμπειρία.

Ωράρια Κέντρου

Δευ - Παρ: 8.00 π.μ - 9.00 μ.μΣάββατο: 10.00 π.μ - 3.00 μ.μΚυριακή: Κλειστά

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2610 433 626Αγίας Σοφίας και Δοϊράνης 11 Πάτρα, Τ.Κ. 26441Οδηγίες Βρείτε μας στα social