2610 433 6268.00 π.μ - 9.00 μ.μ
Αγίας Σοφίας και Δοϊράνης 11Πάτρα, Τ.Κ. 26441

Πρόγραμμα SOFFI

Η εκπαίδευση στην προσέγγιση SOFFI (Supporting Oral Feeding in Fragile Infants), παρέχει στους λογοθεραπευτές και σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, πρακτικές στρατηγικές αξιολόγησης, παρέμβασης και τεκμηριωμένες πληροφορίες (evidence based) σχετικά με την ανάπτυξη της σίτισης.

ΤΟ SOFFI είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη στήριξη της σίτισης από το στόμα, σε πρόωρα νεογνά και σε βρέφη με περίπλοκα ιατρικά θέματα, τόσο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών όσο και στο πλαίσιο της Πρώιμης Παρέμβασης.

Η προσέγγιση SOFFI αποτελείται από ένα αλγόριθμο ο οποίος χρησιμοποιείται ως πλαίσιο αναφοράς κατά την σίτιση. Έτσι εξασφαλίζεται ότι όσοι ασχολούνται με την στήριξη της σίτισης έχουν κοινή κριτική σκέψη κατά την λήψη αποφάσεων στην κλινική πρακτική.

 

Ο αλγόριθμος SOFFI υποστηρίζεται από το 2013 από την εθνική ένωση νοσηλευτών νεογνών (NANN) των ΗΠΑ σε συνάρτηση με σχετική κατευθυντήρια γραμμή. (σελ.7, Sables-Baus, S., et al., “Infant-Directed Oral Feeding for Premature and Critically Ill Hospitalized Infants: Guideline for Practice”, 2013.)

Πηγή: https://raisingchildren.net.au//

 

Η μέθοδος SOFFI δια μέσου μίας δομημένης μεθοδολογίας που αποτελείται από συγκεκριμένα βήματα εκπαιδεύει τους επαγγελματίες υγείας και τους γονείς με σκοπό την διατήρηση της «ομοιόσταση» του μωρού δηλαδή την αρμονία – συνοχή της φυσιολογίας, της κινητικότητας και συμπεριφοράς του. Συγκεκριμένα φροντιστές και γονείς εκπαιδεύονται κατάλληλα και μαθαίνουν να εντοπίζουν καλύτερα, να παρατηρούν συνεχώς την συμπεριφορά του μωρού, η οποία υποδεικνύει πότε είναι έτοιμο να τραφεί ή πότε χρειάζεται να σταματήσουμε και να παράσχουμε περισσότερη φροντίδα. Στόχος της παρέμβασης με την προσέγγιση SOFFI είναι η αναγνώριση της ετοιμότητας σίτισης και η δυνατότητα για θεραπεία αυτών των παραγόντων που επηρεάζουν την επιτυχημένη σίτιση των νεογνών.

 

 

 

Κλείστε ραντεβού στο 2610 433 626
Επικοινωνήστε τώρα
Μάθετε τα τελευταία νέα μας

Δημήτρης Τριαδάς

Ο Δημήτρης Τριαδάς είναι ένας πιστοποιημένος λογοθεραπευτής κάτοχος master στην ανθρώπινη επικοινωνία με πολυετή εμπειρία.

Ωράρια Κέντρου

Δευ - Παρ: 8.00 π.μ - 9.00 μ.μΣάββατο: 10.00 π.μ - 3.00 μ.μΚυριακή: Κλειστά

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2610 433 626Αγίας Σοφίας και Δοϊράνης 11 Πάτρα, Τ.Κ. 26441Οδηγίες Βρείτε μας στα social